Blogia
EL SEIS DOBLE - DIARIO DIGITAL DE ALZIRA

SEGONS EL BLOC, EL PRESSUPOST DE L'AJUNTAMENT D´ALZIRA PER AL 2009 NO APORTA RES DE NOU

SEGONS EL BLOC, EL PRESSUPOST DE L'AJUNTAMENT D´ALZIRA PER AL 2009 NO APORTA RES DE NOU

“Vulnera la llei de estabilitat i demostra la falta de responsabilitat del president Francisco Camps al no assumir serveis que són de la seua competència i que paguem només els alzirenys”


Des del Bloc d´Alzira esta és la nostra valoració dels pressupostos elaborats per Bastidas i Blasco per a l'any 2009. Un any el 2009 on la crisi econòmica fa mossa en el capítol d'ingressos per la crisi del sector de la construcció amb disminució de la taxes vinculades al mateix i per la falta de venda del patrimoni, els dos capítols que majors ingressos han augmentat en els últims anys. 

Això ha reduït el pressupost en un 10,7%, poc més de quatre milions d'euros respecte al pressupost de l'últim any la liquidació del qual no coneixem però que, amb total seguretat, es tancarà amb dèficit, la qual cosa retallarà encara més els comptes presentats per Bastidas. 

Creiem que hi ha serveis que sent competència de la Generalitat Valenciana com les Residències Municipals amb una partida de més 2.500.000 €; les Escoles Infantils, 403.500 € i les subvencions en matèria escolar i social han de ser assumits per l'administració autonòmica per excedir el nostre àmbit i capacitat. 

 

El capítol de personal supera els 15 milions d'euros, la meitat del pressupost municipal

 

A més, crida l'atenció que al capítol de personal; que supera els 15 milions d'euros, la meitat del pressupost municipal,  hem de sumar la quantitat tan elevada que es gasta l'Ajuntament amb les empreses concessionàries de molts serveis privatitzats per Bastidas en els últims anys: neteja col·legis, centre dia, parcs i jardins (728.500 €) fem i neteja (3.380.000 €), etc. Tot sumat eleva la càrrega econòmica del nostre Ajuntament en altres 8 milions d'euros,  pel que ens gastarem uns 23 milions d'euros per a garantir els serveis públics; quantitat molt elevada i que comporta exigir un grau d'eficàcia, d'atenció al ciutadà i agilitat administrativa per a tots els veïns d'Alzira.

 

L’Ajuntament d’Alzira deu 7 milions d’euros

 

La última decisió d'endeutar l'Ajuntament en uns 4 milions d'euros afegits als 7 milions que ara devem, en total 11 milions, i que representa una tercera part dels ingressos corrents del nostre Ajuntament,  amb la doble finalitat d'atendre indemnitzacions per sentencies judicials i obres plurianuals, vulnera la legalitat vigent al no complir la Llei de Estabilitat Pressupostaria i agafar les dades del últim exercici liquidat el del 2007 que va tindre un superàvit molt gran a diferència del any 2008 que se tancarà amb dèficit. 

Per tot allò que s'ha exposat, NO donem des del Bloc un vot positiu als comptes presentats per Bastidas al considerar que les mateixes no són reals,  assumeixen costos molt elevats que corresponen a la Generalitat i perquè inclouen un endeutament que resulta incompatible amb el fons d'inversió estatal en estos moments. En definitiva, resulten ser uns pressupostos preocupants per la multitud de serveis i la no existència d'ingressos suficients per a atendre'ls amb normalitat en el futur sent un reflex i conseqüència també del model de creixement i de política practicada en els últims anys pel partit popular, que ha gastat molts diners i no ha sabut planificar els distints departaments i els serveis que estos presten.

Carles Aranda Mata

Regidor Bloc Alzira

 

Foto: Carles Aranda

4 comentarios

Laura -

Benito¡Que atrevida es la ignorancia!, divide las horas que nuestra alcaldesa dedica a nuestro pueblo y las preocupaciones que dá y verás a como le sale la hora, que facilidad para criticar, no sé a que te dedicas ni me interesa, pero seguro que tu cobras más por hora trabajada. a Carlos Aranda, no creo que se te haya olvidado cuando el bloc estaba en el equipo de gobierno con los socialistas, por culpa vuestra, que sólo hicisteis chapuzas (eso si que eran chapuzas, no las del sr. Fita)se deben pagar cantidades superiores a diez cifras, por sentencias judiciales, gracias a vuestro trabajo, no se como vais tan tranquilos por la calle, vosotros y el sr. Grande y sus compinches. a ver si eres tan listo como te crees y discurres algo para poder pagarlas.

Benito -

Manuel, esta gente antes cambia de chaqueta que se baja un céntimo los sueldos. La señora, o señorita, alcaldesa tiene unos emolumentos muy generosos como para renunciar a ellos. Si fuera alcaldesa de Madrid o Barcelona no quiero ni pensar lo que cobraría.

Manuel -

¿Por qué se decide endeudar al ayuntamiento en 4 millones más? Con los 7 que se deben serían 11. ¿Cómo se permite esto? Hay que recortar por todos los sitios, empezando por los sueldos.

Ex-votante socialista -

Yo, que nunca he sido de derechas, pues siempre he visto en ella el hambre de dinero y el ansia de poder, siempre he sido votante del partido socialista desde que tengo derecho al voto.

Pero ha llegado un momento en el que los socialistas alcireños no son más que cinco hombrecitos que se sientan en su sillón a escuchar lo que dice la señora Bastidas sin preocuparse por hacer la más minima oposición, y tiene que ser Aranda quien le cante las cuarenta a la alcaldesa.

Me siento avergonzado de haber votado al señor Alborch en las últimas elecciones y si me está leyendo que sepa que ha perdido un votante, uno más. Mi voto aún no sé donde irá a parar, pero si soy realista debería de ir para el señor Aranda, que se lo está currando y ganando a pulso. No sé lo que pasará de aquí a 2011, pero de momento la única oposición real y constructiva la veo en el Bloc. Que continuen así y tendrán mi voto.