Blogia
EL SEIS DOBLE - DIARIO DIGITAL DE ALZIRA

LES PINTURES DE JUAN AGUADO TANQUEN LA CATORZENA TEMPORADA DE LA SALA MUNICIPAL D’EXPOSICIONS D’ALZIRA

LES PINTURES DE JUAN AGUADO TANQUEN LA CATORZENA TEMPORADA DE LA SALA MUNICIPAL D’EXPOSICIONS D’ALZIRA

La seua obra ha anat desplegant-se i evolucionant al llarg de prop de quaranta exposicions   

La catorzena temporada de la Sala Municipal d’Exposicions es tanca amb la mostra del pintor Juan Aguado. L’obra de l’artista de Sollana es podrà visitar des de hui dia 7 a les 20 hores fins el 21 de juny. En esta exposició Aguado presentarà dos  sèries de pintures: “Memòries de Bobu” i “Percepciones de Bobu”, ambdues fruit de les seues experiències viscudes a la xicoteta població rumana de Bobu en els Carpats. En esta mostra s’aprecia l’evolució que ha anat experimentant la pintura de Juan Aguado, en la que, sense renunciar totalment a la figuració ha anat donant un viratge cap a l’abstracció.

Sobre un fons de collage, composat per materials reciclats al servei de l’expressió artística i papers tintats Aguado aplica el color, ara amb més profusió que en les seues obres anteriors. Els ocres, els verds i els blaus es fonen amb els blancs els negres i els grisos en veladures que aconseguixen transmetre al llenç l’esperit màgic, el misteri, l’intimisme quasi religiós i, al mateix temps, l’esplendor del paisatge dels mítics Carpats.

Sobre els materials i la fusió cromàtica van sorgint, en traços durs i geomètrics, rostres i figures humanes que en la seua pròpia inexpressivitat, resulten realment inquietants. Rostres, la resolució tècnica dels quals, podria transportar-nos tant a la simplicitat exempta de majors pretensions dels antics icones com a la força de la puresa de l’obra de Brancusi o al dibuix net de Cocteau que representa magistralment la fusió entre fantasia, mite i realitat. L’entorn original de Brancusi i la seua pròpia percepció han proporcionat ha Joan Aguado tots els elements necessaris per a la creació d’esta mostra que serà un digne colofó de la temporada.

Trajectòria d’Aguado

Juan Aguado, nascut a Sollana, començà a interessar-se per les Belles Arts a través dels seus estudis inicials a l’Escola d’Arts i Oficis de València, circumstància que el condueix a continuar per esta via i que fa que en 1989 es llicencie en Belles Arts a la Universitat Politècnica de València. A partir d’ací, prosseguix completant la seua formació artística a València i París, realitzant estudis especialitzats de gravat i de pintura.

La seua obra ha anat desplegant-se i evolucionant al llarg de prop de quaranta exposicions realitzades a València, París, Bucarest i New York... entre altres ciutats i ha estat premiada en diverses ocasions. En mostres col·lectives ha exposat junt a indiscutibles figures de l’art contemporani com Miquel Barceló.

Catorzena temporada

En el transcurs de la temporada 2006-2007 la Sala Municipal d’Exposicions ha acollit l’obra de reconegudes figures de l’art espanyol contemporani com Alfredo Alcaín o el, lamentablement, desaparegut José Iranzo; la pintura de Juan Carlos Nadal i l’escultura de Nicolás Alba;  Vicent Marco, Francesc Fontana i Ferran Boscá. De la mà de Fancesc Piera, s’ha mostrat les pintures de l’alzireny Carlos Ribera. L’obra de Juan Aguado servirà per a concloure esta temporada, la catorzena, des de que en l’any 1993 s’inaugurara la Sala d’Exposicions. 

0 comentarios