Blogia
EL SEIS DOBLE - DIARIO DIGITAL DE ALZIRA

UNA CONFERÈNCIA, UNA TAULA REDONA I UNA EXPOSICIÓ SÓN ELS ACTES PREVISTOS PER A HUI DINS DEL PROGRAMA D’ACTES DELS PREMIS LITERARIS CIUTAT D’ALZIRA

UNA CONFERÈNCIA, UNA TAULA REDONA I UNA EXPOSICIÓ SÓN ELS ACTES PREVISTOS PER A HUI DINS DEL PROGRAMA D’ACTES DELS PREMIS LITERARIS CIUTAT D’ALZIRA

Conferència

A la Casa de la Cultura d’Alzira, 18 hores.Presentació dels projectes europeus de l’Agència Energètica de la Ribera relacionats amb l’estalvi energètic i la reducció de les agressions al medi ambient.

Presenta: Pilar Pérez, directora de l’Agència Energètica de la Ribera.

. 

Exposició

Al claustre de la Casa de la Cultura, 19 hores.

Inauguració de l’exposició «Tous, 25 anys».

.

Taula redona

A les 19.15 hores.

«La memòria viva del cas Tous». Amb Enrique Beltrán, Xavier Sierra, Salvador Calatayud i Xavier Machí. Modera: Bernat Clari.

Han passat 25 anys, però els records de la pantanada encara brollen en la memòria dels afectats. Alguns dels  protagonistes dels fets més significatius del denominat «cas Tous» repassaran en aquesta taula redona les controvertides causes i conseqüències de la tragèdia. La reacció social que va impulsar l’associacionisme dels damnificats, la llarga i desconcertant trajectòria judicial i la necessitat d’ordenar un territori sotmés històricament a les inundacions marcaran el debat.

ENRIQUE BELTRÁN és exfiscal del Tribunal Superior de Justícia de la Comunitat Valenciana i fiscal especial del cas Tous.

XAVIER SIERRA és expresident d’AFIVA, l’associació de damnificats que va recórrer a la via penal en els tribunals.

SALVADOR CALATAYUD és president de l’associació de damnificats de Carcaixent.

XAVIER MACHÍ és enginyer de camins, canals i ports. Ha coordinat el pla contra inundacions d’Alacant.

BERNAT CLARI és delegat de l’edició comarcal del diari Levante-EMV.  

.

Foto: aspecte d’un carrer d’Alzira fa ara 25 anys.

.

1 comentario

Josep -

És una llàstima que els actes es realitzen en un horari que, per a molts com jo, és laboral. No han pensat que hi ha prou gent que acaba la seua jornada a les 8 de la vesprada? De totes maneres, enhorabona a Bromera per les seues iniciatives i per la seua defensa de la cultura.