Blogia
EL SEIS DOBLE - DIARIO DIGITAL DE ALZIRA

CONFERÈNCIA, A LA CASA DE LA CULTURA D’ALZIRA, A CARREC DE FERNANDO J. BALLESTEROS: “UNIVERS I CANVI CLIMÀTIC”

CONFERÈNCIA, A LA CASA DE LA CULTURA D’ALZIRA, A CARREC DE FERNANDO J. BALLESTEROS: “UNIVERS I CANVI CLIMÀTIC”

Acte programat per a demà dimarts, a la Casa de la Cultura, dins del Programa d’actes dels Premis Literaris Ciutat d’Alzira  

.

Dimarts 30 d’octubre de 2007. Casa de la Cultura d’Alzira. A les 19 hores.

Títol de la conferència: «Univers i canvi climàtic».

A càrrec de Fernando J. Ballesteros.

Presenta: Vicent J. Martínez, director de l’Observatori Astronòmic de la UV i guanyador del Premi Europeu de Divulgació Científica Estudi General 2005. 

.

Sabíeu que l’efecte hivernacle es va detectar per primera vegada a Venus? En explicar per què aquest planeta tenia registres tèrmics en superfície de quasi 500 graus, es formulà la teoria de l’efecte hivernacle. Si el fenomen no s’haguera detectat a Venus, potser hauria sigut massa tard per a nosaltres.

La Terra no té l’exclusivitat del canvi climàtic. Mart va tenir fa anys aigua i vida en abundància. Pot l’estudi de l’univers advertir-nos d’un risc seriós en el nostre futur? Hi ha encara vida a Mart? I en altres planetes...? 

.

FERNANDO J. BALLESTEROS (València, 1969), doctor en física, és investigador i astrònom de la Universitat de València. Col·labora amb diversos mitjans de comunicació en la divulgació de la ciència. Entre els seus objectes d’estudi, trobem el desenvolupament del telescopi espacial de raigs gamma integral, de l’Agència Espacial Europea, i el telescopi espacial Legri.

Amb Gramàtiques extraterrestres va guanyar el Premi Europeu de Divulgació Científica Estudi General 2006.  

.

En la foto, Fernando J. Ballesteros.

0 comentarios