Blogia
EL SEIS DOBLE - DIARIO DIGITAL DE ALZIRA

EL BLOC D’ ALZIRA DEMANA MESURES PER A GARANTIR LA SEGURETAT A LES INSTAL.LACIONS DE LA DEPURADORA

EL BLOC D’ ALZIRA DEMANA MESURES PER A GARANTIR LA SEGURETAT A LES INSTAL.LACIONS DE LA DEPURADORA

Les conduccions que porten les aigües residuals d'Alzira a la depuradora, cites al lloc on s’ajunten el barranc de la Casella i el  riu Barxeta, hi ha unes instal·lacions consistents en uns forats de formigó per on passa un cabdal d’aigües residuals amb molta força que suposa un perill seriós per a les persones que s'acosten al lloc, més si són xiquets que jugant poden caure accidentalment i ser arrossegats per la corrent.

Aquesta situació també pot generar un problema sanitari ja que per este forat ixen contínuament a l'exterior infinitat de gotes, que tenen el seu origen en aigües residuals i fecals, que són arrossegades pel vent i són respirades pels passejants de la zona i els veïns de les vivendes i indústries pròximes.

Des del Bloc demanem que s’incorpore una coberta de forma urgent, doncs la barana que rodeja la instal·lació no és una mesura de seguretat suficient per a evitar caigudes accidentals. A més a més el lloc deuria d’estar senyalitzat com a perillós i fins i tot rodejat per una tanca que impedeixca l’accés a qualsevol.

Ginestar apuntava que “S’ha reconèixer que la zona ha millorat molt des de la posada en funcionament de la depuradora i que és una llàstima que després de la forta inversió realitzada, detalls com este desmeresquen el treball realitzat. Des del Bloc demanem que es prenguen les mesures adequades per a garantir la seguretat dels ciutadans, ja que si per un costat és responsabilitat de la Confederació Hidrogràfica del Xúquer per ser la propietària de la instal·lació, l'Ajuntament d'Alzira no ho és menys per que ha vetlar per la seguretat del seus veïns i deu supervisar i controlar que en punts perillosos com este es complisquen les màximes garanties de seguretat.” “Entre la Confederació i l’Ajuntament la casa per agranar” afegia.

Vicent Ginestar Moyano

Sec. Organització del BLOC d’Alzira

0 comentarios