Blogia
EL SEIS DOBLE - DIARIO DIGITAL DE ALZIRA

LA FUNDACIÓ BROMERA PRESENTA LA TERCERA CAMPANYA “LLEGIR EN VALENCIÀ”

LA FUNDACIÓ BROMERA PRESENTA LA TERCERA CAMPANYA “LLEGIR EN VALENCIÀ”

El primer llibre,” Les nostres festes”, es repartirà gratis amb els diaris aquest divendres dia 20 de juny

 

Enguany el fil conductor de la campanya és el descobriment de les característiques històriques, culturals i socials que configuren el poble valencià. La col·lecció de tretze llibres creada expressament per a la campanya tracta temes com les festes, la música, la cuina, els jocs, l’art, la literatura i la llengua, entre altres, en clau valenciana. Els llibres, amb una redacció entretinguda i alhora rigorosa, estan adreçats a lectors adults i joves però també als nouvinguts que estiguen interessats a conéixer les característiques del poble valencià que els ha acollit.

 Durant les set setmanes que durarà la campanya, el diari El Mundo oferirà cada dissabte un exemplar i, el diumenge, la distribució del títol següent, la farà el Levante-EMV. A banda dels llibres, es repartiran d’una manera gratuïta entre els lectors dels dos diaris, de dilluns a divendres amb el diari El Mundo, i de dimarts a dissabte amb el Levante-EMV, 31 fitxes dedicades a les comarques valencianes. A més, la Fundació Bromera també ha posat en marxa l’espai web www.llegirenvalencia.org, on es pot consultar tota la informació de la campanya.

De la mateixa manera que les campanyes anteriors, aquesta ha estat possible gràcies a la col·laboració de diverses entitats i institucions valencianes que aposten per una finalitat comuna: millorar l’índex de lectura al nostre territori i que la gent llija en valencià. Quaranta-dos institucions i col·lectius donen suport a aquesta tercera edició de la campanya, entre els quals, els diaris Levante-EMV i El Mundo, el grup RTVV, Bancaixa, la Direcció General del Llibre de la Generalitat Valenciana, l’Acadèmia Valenciana de la Llengua, Escola Valenciana i el Ministeri de Cultura, que aposten un any més per aquesta iniciativa. Però, a més, en aquesta edició s’hi han sumat 17 col·lectius i institucions que abasten un gran espectre de la societat valenciana, des de partits polítics, mancomunitats, col·lectius socials i econòmics fins a federacions empresarials, esportives i universitats.

 

Rosa Mengual

0 comentarios