Blogia
EL SEIS DOBLE - DIARIO DIGITAL DE ALZIRA

DEMÀ, A LA CASA DE LA CULTURA D’ALZIRA, CONFERENCIA SOBRE “L’OFICI DE CONTAR” A CÀRREC DE FERNANDO DELGADO

DEMÀ, A LA CASA DE LA CULTURA D’ALZIRA, CONFERENCIA SOBRE “L’OFICI DE CONTAR” A CÀRREC DE FERNANDO DELGADO

Correspon al XIV Cicle de Conferències “Vint anys de cultura: un temps de celebracions”, dins del programa d’actes dels Premis Literaris Ciutat d’Alzira 2008

 .

Dijous 23 d’octubre

A la Casa de la Cultura d’Alzira, 19:00 hores. «L’ofici de contar» a càrrec de Fernando Delgado. Presenta: Pedro Muelas, director de Levante-EMV.

Des de l’experiència personal de novel·lista-periodista, comentarà què tenen en comú periodisme i literatura per a l’ofici de narrador. L’obediència a la realitat del periodismo i l’eficàcia de la ficció per a ampliar la realitat seran motius d’una reflexió del conferenciant que il·lustrarà amb anècdotes de la seua pròpia vida professional. Les coincidències i les diferències del llenguatge del periòdic i de la novel·la i la necessitat d’un pensament que ajude a interpretar l’actualitat completaran aquesta xarrada, amb què Levante-EMV celebra el vinté aniversari de la seua edició de la Ribera.

 

Fernando Delgado

És llicenciat en filosofia i lletres i ciències de la informació. Durant dotze anys, des del 1996, presentà i dirigí A vivir que son dos días en la Cadena Ser, programa en el qual continua com a comentarista. Col·labora en el diari El País i en els periòdics de Prensa Ibérica, entre els quals hi ha Levante-EMV. Va publicar la seua primera novel·la, Tachero, el 1973 i va rebre el premi Planeta el 1995 per La mirada del otro. D’altra banda, també ha obtingut els premis de novel·la Benito Pérez Armas (1973) i Benito Pérez Galdós (1979), l’Europa de Salern (1986) i el Villa de Madrid de periodisme (2006).

 

Foto: Fernando Delgado

 

0 comentarios