Blogia
EL SEIS DOBLE - DIARIO DIGITAL DE ALZIRA

ES PRESENTA A ALZIRA EL PROGRAMA DE VOLUNTARIAT PEL VALENCIÀ

ES PRESENTA A ALZIRA EL PROGRAMA DE VOLUNTARIAT PEL VALENCIÀ

Serà el pròxim 3 de desembre a l’auditori de la Casa de la Cultura

 

L'Ajuntament d'Alzira, en col.laboració amb l'entitat Escola Valenciana, té el projecte de posar en marxa el programa de Voluntariat pel Valencià.

El Voluntariat pel Valencià és el projecte que posa en contacte voluntaris valencianoparlants que vulguen destinar una hora a la setmana (durant un mínim de 10 setmanes) a conversar amb participants (aprenents) que necessiten

soltar-se a parlar en valencià o reforçar l'aprenentatge de la llengua.

El projecte del Voluntariat pel Valencià té com a objectiu general fomentar l'ús del valencià entre els ciutadans que viuen al nostre territori procedents tant de l'estranger com de la resta d'Espanya, i també als que resideixen fa anys a la Comunitat Valenciana, o que fins i tot hi han nascut, oferint situacions de comunicació i conversa a les persones que volen practicar el valencià.

Per a presentar el mencionat programa farem un acte de presentació el pròxim dia 3 de desembre, a les 19:30 hores, a l'Auditori de la Casa de la Cultura (c/Escoles Pies, s/n) de la nostra ciutat, en què intervindran Diego Gómez, president d'Escola Valenciana; Vicent Moreno i Dariana Groza, coordinador i tècnica del Programa, respectivament.

Per part de l' Ajuntament d'Alzira intervindran, l'alcaldessa Elena Bastidas, o regidor en qui delegue, que presidirà l'acte i signarà el conveni del Programa Voluntariat pel Valencià, i el regidor de Cultura, Carlos Correal.

L'acte és de notable importància tant per a l'ensenyament i promoció del valencià com pel que suposa de projecte d'integració en la nostra societat, per a les persones que venen de fora de la nostra ciutat i de la Comunitat Valenciana i que volen aprendre la cultura, costums i idioma propi dels valencians.

Carlos Correal Rosell

Regidor de Cultura

 

6 comentarios

sento -

si alguns espanyols es prengueren només la mitat d'interés que tenen en fer desaparéixer el valencià, a defendre i promocionar el castellà com a llengua universal de la cultura i la ciència, no faria falta estudiar anglés sabent castellà aniríem pel món. Però desgraciadament tenen tal complex d'inferioritat que quan ixen fora d'Espanya els fa falta l´anglés per a sentir-se millor i renuncien a parlar en el seu idioma per a no paréixer terrossos. No els sona açò al que ha passat en els últims segles a València, quan les classes benestants es van passar a la llengua de l'imperi i el poder renunciant a la llengua materna. La història es repetix i ara li toca el castellà ser la llengua d'ús quotidià però no la utilitzada en les esferes del poder i en els fòrums científics internacionals. D'ací a necessitar lleis per a conservar-la hi ha només un pas.

Josep -

Riberenc, has ficat el sentit comú en este tema. El valencià és tan vàlid com el castellà o el anglés. Per què no els tres)

Riberenc -

No se si es doneu conter de les parides que digueu. Penseu un poc abans de parlar, només es tracta amb estes iniciatives que no es perga l'unic que ens caracteritza com a valencians, un parlar tan vàlid i variat com qualsevol.

Vero -

¿Qué diceeeees? ¿El castellano es lengua oficial en otros lados de la peninsula? ¿Y nosotros dónde estamos? Baja de las nubes indepentistas y verás la realidad. Yo quisiera, si lo tuviera, que mi hijo estudiara castellano e inglés ¿o en todo el mundo le iban a entender en el valenciano o catalán que nos quieren imponer? ¿o vosotros no imponéis?

anònim -

L'ideal benvolgut anònim és que siguem conseqüents i demanem que les llengües oficials siguen el valencià i l'anglès, el valencià per ser la llengua d'ací,igual que el castellà ho és en altres llocs de la península i l'anglès per ser la llengua de l'Imperi.Fa segles ja va tindre el seu moment el castellà quan el sol no s'ocultava on es parlava i era la llengua oficial de l'Imperi.Al castellà li passa com al llatí,tènia sentit mentres era la llengua oficial d'una poderosa nació que imposava les seues lleis pel món conegut.Hui igual que li passa en el seu moment al llatí ha de retirar-se i deixar pas a la llengua del nou imperi l'anglès.Valencià i Anglès idiomes oficials de la Comunitat Valenciana,el castellà com a llengua alternativa en les escoles.

Anónimo -

Más inglés y menos valenciano