Blogia
EL SEIS DOBLE - DIARIO DIGITAL DE ALZIRA

UN NOU CURS, ELS MATEIXOS PROBLEMES EDUCATIUS A ALZIRA . OPINIÓ.

UN NOU CURS, ELS MATEIXOS PROBLEMES EDUCATIUS A ALZIRA . OPINIÓ.

Article d’opinió. Eduard Hervàs.  

Ha començat el curs, un setembre més, i els problemes educatius a Alzira continuen sent els mateixos (manca d'espais, aules plenes, oferta municipal desllabaçada i destrellatada). Però és una cosa normal perquè es basa  en:

a) Una manca de coneixement de la realitat per part dels polítics locals; no saben o no volen saber què hi ha i que es necessita a la ciutat quant a Educació. Però si no es coneix la realitat, millo; un problema menys i ningú no diu res.

b) Una manca d'objectius polítics sobre l'Educació a Alzira. No tenen pensat, parlat ni planificat què volen per a l'Educació dels ciutadans d'Alzira, menuts i majors. Especialment, els/les regidors/es responsables no tenen ni idea, per exemple, de què i per què i què vol dir això de "Alzira Ciutat Educadora" que posa als papers de l'Ajuntament.

c) Una manca d'implicació de la Comunitat Educativa Local, especialment Pares i Mares: "qui no demanà no té, però cal saber què es necessita per saber què demanar". Les Associacions de Pares i Mares no miren per damunt de les tanques dels col·legis per veure Alzira com una ciutat global, amb problemes i solucions que han de ser globals. I s'han d'exigir a les diferents administracions educatives, cadascuna en el seu lloc.

I amb tot açò, què?

(Per exemple: manca d'espai físic municipal per tindre més Programes de Garantia Social per a alumnat fracassat acadèmicament i regal a la Universitat Catòlica d'uns locals meravellosos a canvi de res. O de mà d'obra debades per a l'Hospital de la Ribera?). 

Eduard Hervàs, Psicòleg

2 comentarios

Eduard Hervàs -

Parle des de l'experiència de vora 18 anys d'estar treballant al Departament d'Educació der l'Ajuntament d'Alzira, els darrers 10 o 12 encarregat dels temes d'Escolarització. De la gestió, només, que per açò era tècnic i no polític (regidor o alcalde). A Alzira no ha ahgut des de fa molts anys (jo no ho he conegut en tot aquest temps) un plantejament de l'Educació a nivell de ciutat. ni amb el PSOE, PSOE-UPV, PP-UPV-PSOE, UV-PSOE-UPV-EU, PSI-PP o PP sol.
No es sap quina citat es vol, ni quins ciutadans es volen educar. Ni com ni per què hi ha més o menys escoles.
Caldria un debat públic sobre el tema y exigir solucions reals, que les hi ha si es pensen i s'exigeixen als qui poden posar recursos personals o materials. A més de motivar en positiu a la comunitat educativa local (p/mares, alumnat i professorat) i fer-la participar de veres.

S. -

Molt fàcil dir tot açò. Però, per que no aportes solucions? Tot no està en criticar, la paraula es molt fàcil i la llengua no té os.