Blogia
EL SEIS DOBLE - DIARIO DIGITAL DE ALZIRA

ELS PREMIS LITERARIS CIUTAT D’ALZIRA JA TENEN GUANYADORS. EL XII PREMI DE NARRATIVA INFANTIL VICENT SILVESTRE PER A “MARVIN, L’ENLLUSTRADOR DE SABATES”, DE DOLORS GARCÍA _____ ( Alzira – Cultura – Literatura – Premis Literaris Ciutat d’Alzira )

ELS PREMIS LITERARIS CIUTAT D’ALZIRA JA TENEN GUANYADORS. EL XII PREMI DE NARRATIVA INFANTIL VICENT SILVESTRE PER A “MARVIN, L’ENLLUSTRADOR DE SABATES”, DE DOLORS GARCÍA _____ ( Alzira – Cultura – Literatura – Premis Literaris Ciutat d’Alzira )

Trenta obres han optat al XII Premi de Narrativa Infantil Vicent Silvestre, dotat per Bromera amb 3.500 €   

DOLORS GARCÍA CORNELLÀ

Dolors Garcia i Cornellà (Girona, 1956) és psicòloga i treballa de tècnica d’Educació a l’Ajuntament de Girona. L’any 1985 va guanyar el seu primer premi literari, el Just Manuel Casero, amb el llibre Albert, cosa que la va decidir a dedicar-se intensament a la literatura. Des d’aleshores s’ha dedicat a la literatura infantil i juvenil i ja té uns quaranta llibres publicats, així com una desena de premis literaris, entre els quals hi ha el Premi Bancaixa de Narrativa Juvenil 2003 per L’esclau del Mercadal (Bromera, 2004), el Folch i Torres i el Lola Anglada de contes en dues ocasions, el Joaquim Ruyra de literatura juvenil o l’Alfaguara-Voramar.

Entre els seus llibres, destaquem Canya Plàstica, El drac de Bagastrà, L’atzur màgic de l’enigma, La nit de les dues-centes mil llunes, Sense cobertura, Contes d’estar per casa, Els brons a les Fondalades Tenebroses, La por que no s’acaba mai i L’esclau del Mercadal.

A banda de dedicar-se a l’escriptura, l’autora visita cada curs moltes escoles per conversar amb els joves lectors, ha organitzat tallers de creació literària, col·labora esporàdicament amb diversos mitjans de comunicació i du a terme una campanya de promoció a la lectura als centres escolars.  

MARVIN L’ENLLUSTRADOR DE SABATES

En Marvin és un nen que viu a Chichicastenango (Guatemala) i es veu obligat a treballar d’enllustrador de sabates per ajudar la seua família, ja que no té massa diners. Marvin només té set anys, però com que és el major de cinc germans i ha de treballar, no pot anar a l’escola ni fer la majoria de coses que fan els nens de la seva edat.

Aquesta història acosta als joves lectors de l’anomenat Primer Món la difícil realitat amb què molts infants han de conviure diàriament, ben allunyada de la nostra.  

DECLARACIONS DE DOLORS GARCÍA CORNELLÀ

"He viatjat dos cops a Guatemala, un país que t’entra al cor per la porta gran. Al costat d’uns paisatges bellíssims i impressionants, hi discorre, per a molts dels seus habitants –especialment els infants– una vida molt difícil, insegura, mancada de confort i d’estabilitat".

"Chichicastenango és un poble preciós del centre de Guatemala. El seu mercat setmanal té un gran atractiu per als turistes i és una font d’economia per als seus habitants. Allà hi vaig veure molts Marvins, petits enllustradors de sabates que corren tot el dia amb la seva caixa de fusta buscant les sabates dels turistes per netejar".

"Penso que els nostres nens i nenes han de saber que hi ha altres nens i nenes que, als set anys, en lloc d’anar a l’escola, no tenen més remei que treballar de les vuit del matí a les vuit del vespre. I explicar-ho en un conte crec que és una bona manera de fer-los arribar aquesta realitat". 

LES OBRES FINALISTES XII PREMI DE NARRATIVA INFANTIL VICENT SILVESTRE VAN SER LES SEGÜENTS :

De les trenta obres que han optat al XII Premi de Narrativa Infantil Vicent Silvestre, dotat per Bromera amb 3.500 €, el jurat ha escollit com a finalistes: Marvin, l’enllustrador de sabates, que conta la vida d’un nen guatemaltenc de set anys a qui la seua mare obliga a treballar perquè la família no té prou recursos; L’avi és un pirata, què passa?, una història que narra la relació entre un avi, activista compromés amb temes d’ecologisme, i la seua néta, que creu que en realitat és un pirata perquè «desapareix» totes les nits, i Plumetes, el petit nakota, que ens descriu com un nen que pertany a una tribu índia americana es converteix en adult.

1 comentario

fatumata -

Envio aquest missatge a la alcaldessa Sr. Anna Pagans per saludarla i per que estic visquen a la ciutat e Girona fa molt de temps i m'agrada molt l'ambient d'aquesta ciutat i esperi que continui igual durant més temps.