Blogia
EL SEIS DOBLE - DIARIO DIGITAL DE ALZIRA

ELS PREMIS LITERARIS CIUTAT D’ALZIRA JA TENEN GUANYADORS. JORDI SIERRA I FABRA GUANYA EL BANCAIXA DE NARRATIVA JUVENIL _____ ( Alzira – Cultura – Literatura – Premis Literaris Ciutat d’Alzira )

ELS PREMIS LITERARIS CIUTAT D’ALZIRA JA TENEN GUANYADORS. JORDI SIERRA I FABRA GUANYA EL BANCAIXA DE NARRATIVA JUVENIL _____ ( Alzira – Cultura – Literatura – Premis Literaris Ciutat d’Alzira )

L’obra “Els focs de la memoria” guanya el premi dotat amb 14.500 €   

JORDI SIERRA I FABRA

Jordi Sierra i Fabra (Barcelona, 1947) és un dels autors més llegits a l’Estat espanyol i Llatinoamèrica. Les seues obres s’han traduït a 25 llengües i ha venut més de set milions de llibres. Rodamón incansable, expert en música i escriptor multifacètic, ha guanyat els premis literaris més prestigiosos. Des del 2004 funciona el seu gran projecte, la Fundació Jordi Sierra i Fabra, que concedeix el Premio Jordi Sierra i Fabra de Literatura para Jóvenes. Ha estat candidat al Premi Andersen i el 2007 ha guanyat el Premio Nacional de Literatura Infantil y Juvenil per Kafka y la muñeca viajera. En Bromera ha publicat, en la col·lecció juvenil «Espurna», Solituds de l’Anna i El somriure del diable.

ELS FOCS DE LA MEMÒRIA

En un petit poble hi ha una fossa de la Guerra Civil, coneguda com «la dels tretze», perquè hi van soterrar tretze homes afusellats els primers dies de la guerra. Però quan comencen les excavacions, només apareixen les restes de dotze cossos. Aquest fet desperta l’interés de la premsa, i així arriba la notícia al besnét de l’home que no apareix, que comença a investigar.

A més, un periodista que fa un reportatge sobre el cas descobreix que el 1976 van assassinar l’alcalde del poble, que era fill de l’alcalde feixista del 36 i va participar en l’execució dels tretze. Prompte descobriran que els dos successos estan íntimament relacionats.

DECLARACIONS DE JORDI SIERRA I FABRA

“Sempre he pensat que la narrativa per a joves ha de tenir un doble vessant: entretenir, però també formar. Hi ha grans temes dels quals no es parla als llibres i que estan al carrer. Un d’ells és el que toco en aquesta novel·la: la crua realitat de milers de persones, que van morir durant la Guerra Civil i estan enterrades en qualsevol lloc, esperant la dignitat de ser reivindicades com a éssers humans”.

“Els focs de la memòria no és una novel·la ‘de la guerra civil’ sinó que està ambientada als nostres dies. És més aviat un llibre de misteri, quasi policial: en una tomba on s’espera que hi hagi tretze cossos afusellats només n’hi ha dotze. On és el que falta? Aquí comença l’acció”.

“El més important per a mi d’haver guanyat aquest premi és el fet que sigui el primer que em donen al País Valencià. Això té una significació especial que va més enllà de tota la resta”.

EL JURAT

El jurat del XII Premi Bancaixa de Narrativa Juvenil, dotat amb 14.500 € per l’entitat bancària, ha estat format per Consuelo Berenguer, Joan Carles Girbés, Andreu Martín –guanyador de l’edició anterior– María José Obiol i Joan Portell.

0 comentarios