Blogia
EL SEIS DOBLE - DIARIO DIGITAL DE ALZIRA

INICIATIVA DEL POBLE VALENCIÀ PORTA LA PROBLEMÁTICA DEL RIU XÚQUER AL PARLAMENT EUROPEU

INICIATIVA DEL POBLE VALENCIÀ PORTA LA PROBLEMÁTICA DEL RIU XÚQUER AL PARLAMENT EUROPEU

“La Unió Europea hauria d’actuar per a posar fi a una situació de sobreexplotació de la que tant el govern central com autonòmic són els màxims responsables”

                                  

Iniciativa del Poble Valencià ha realitzat, a través de l’eurodiputat Raül Romeva, una sèrie de preguntes al Parlament Europeu per tal que s’analitze la problemàtica que hores d’ara patix el riu Xúquer.

L’eurodiputat d’Iniciativa-Verds, Raül Romeva es va reunir la setmana passada amb els responsables de Xúquer Viu, Paco Sanz i Graciela Ferrer per recollir les reivindicacions de la plataforma entorn a la protecció del riu i la seua conca.

Romeva planteja en el seu escrit un contrast entre la situació actual del Xúquer i la Directiva Marc de l’Aigua. El descens continu del cabal del riu, producte de la sobreexplotació dels seus recursos està hipotecant el futur, cosa que contradiu la normativa europea.

La directiva Marc de l’Aigua s’aprovà en l’any 2000 i suposa una canvi de rumb de les polítiques de l’aigua, que han de tindre com a objectius no sols l’ús productiu de la gestió de l’aigua sinó la protecció i millora de l’estat ecològic de les aigües i dels ecosistemes aquàtics i zones humides. Esta nova normativa obliga a establir una sèrie de mesures específiques de caràcter mediambiental en els plans hidrològics de conca tant per a les aigües superficials com subterrànies.

Segons denuncia Iniciativa en l’actualitat no està respectant-se la directiva europea sobre l’aigua al riu Xúquer per tant la Unió Europea hauria d’actuar en conseqüència per a posar fi a una situació de sobreexplotació de la que tant el govern central com autonòmic són els màxims responsables.

 

Foto: l'eurodiputat Raül Romeva amb responsables de Xúquer Viu

0 comentarios