Blogia
EL SEIS DOBLE - DIARIO DIGITAL DE ALZIRA

SE PRESENTA A ALZIRA LA NOVEL.LA “EL COL.LECCIONISTA DE FADES”

SE PRESENTA A ALZIRA LA NOVEL.LA “EL COL.LECCIONISTA DE FADES”

Josep Ballester: “Sempre he pensat que un escriptor ha de ser capaç d’enfrontar-se a qualsevol dels gèneres literaris. Jo ja havia escrit poesia, assaig, teatre i dietaris. Ara tocava el món de la novel·la”.

.

El dilluns, 23 de març, a las 12:00 hores, en el Saló de Plens del Consistori (4ª planta), el regidor de Cultura, Carlos Correal, el director de publicacions de Bromera, Joan Carles Girbés i el guanyador del XX Premi de Novela Ciutat d’Alzira 2008, Josep Ballester, presentarán en roda de premsa la novel·la “El col·leccionista de fades”.


Josep Ballester

Josep Ballester (Alzira, 1961) treballa de professor de literatura a la Universitat de València i ha conreat diversos gèneres literaris. És autor dels assajos Joan Fuster: una aventura lírica (1990); Temps de quarantena. Cultura i societat a la postguerra (1992 i 2006); La poesia catalana de postguerra al País Valencià (1995) o L’educació literària (1999 i 2007). Ha publicat uns quants poemaris, entre els quals destaquen Tatuatge (1989), Premi Ausiàs March; L’holandés errant (1994), Premi Ciutat de Palma; La mar (1997), Premi Vicent Andrés Estellés dels Premis Octubre, i L’odi (Bromera, 2005), Premi Ciutat de València i Premi de la Crítica dels Escriptors Valencians.

També ha escrit obres dirigides als més menuts, com ara L’estrella dansarina (1989); La princesa Neus i la Cuca Fera (Bromera, 1999), Premi de Teatre Infantil Xaro Vidal; Els ulls al cel i l’ànima a la mar (Bromera, 2003), i Petit manual d’instruccions per a animals (2005), amb què va guanyar el Premi Empar de Lanuza de Narrativa. La seua obra poètica ha sigut traduïda a castellà, francés, italià, alemany, xinés i hongarés. 

El col·leccionista de fades

Ambientada en l’Oxford victorià, El col·leccionista de fades narra la història d’un secret. Un secret que veu la llum gràcies a la troballa casual, per part d’un investigador, d’uns documents no classificats ni estudiats del llegat de Sigmund Freud que el pare de la psicoanàlisi va emportar-se de Viena a Londres quan va fugir de l’horror nazi. En aquests escrits, plens de lirisme, el lector descobreix la vida íntima del protagonista –que s’amaga darrere les inicials C.L.D.–, un jove professor de matemàtiques molt aficionat a la fotografia, que sent una forta atracció pels infants, les «fades» a què fa referència el títol.

El nostre protagonista viu angoixat per aquesta obsessió malaltissa i recorrerà al tractament mitjançant la hipnosi i la suggestió. La correspondència creuada amb el professor Freud, que el tractarà com a pacient, així com alguns fragments del seu diari personal, perfilen un fil argumentatiu que ens revela la personalitat turmentada i inquietant de qui, amb el temps, esdevindrà cèlebre per la seua obra literària.

Declaracions de Josep Ballester

“Rere les sigles C.L.D. s’amaga un personatge real, amb una important obra literària. La seua identitat, però, la descobrirà el lector en les pàgines d’El col·leccionista de fades”.

“Sempre he pensat que un escriptor ha de ser capaç d’enfrontar-se a qualsevol dels gèneres literaris. Jo ja havia escrit poesia, assaig, teatre i dietaris. Ara tocava el món de la novel·la”.

Foto: Josep Ballester

Font información Josep Ballester i llibre: http://www.bromera.com/

0 comentarios