Blogia
EL SEIS DOBLE - DIARIO DIGITAL DE ALZIRA
Chollo del día - Auriculares inalámbricos Logitech 33,60 € 90 € -63%

ES PRESENTA A ALZIRA EL LLIBRE DE PILAR ROVIRA “CARTONAJES SUÑER, UNA EMPRESA FAMILIAR”

ES PRESENTA A ALZIRA EL LLIBRE DE PILAR ROVIRA “CARTONAJES SUÑER, UNA EMPRESA FAMILIAR”

Reconstrueix les vicissituds de Cartonajes Suñer, amb l’objectiu de recordar, des del respecte i l’afecte, aquest capítol fonamental per a entendre la història d’Alzira en el segle XX

-

El pròxim dimecres 6 de maig, a les 19:30 hores, en la Casa de la Cultura d’Alzira, es presenta el llibre “Cartonajes Suñer, una empresa familiar”, on s’aborda la història d’aquesta emblemàtica fàbrica capdavantera de la industrialització alzirenya.

 El treball, estructurat per dècades, tracta de contextualitzar les diverses etapes per les quals va passar la cartonera al llarg de set dècades d’existència. Des del naixement en el domicili particular de la família Suñer, com a xicotet taller familiar, fins al desembarcament de les multinacionals en l’última dècada del segle XX. 

En tot aquest recorregut cal destacar el paternalisme exercit per la família Suñer que va concebre la fàbrica com una gran família i va desenvolupar una potent xarxa socio-assistencial per a cobrir les necessitats dels seus treballadors a canvi de la seua fidelitat, la qual cosa va fer que arrelara un sentiment identitari entre ells. No obstant això, a primeries dels anys 70 va sorgir un moviment sindical molt important. 

-

Pilar Rovira   

A partir de fonts orals i periodístiques l’autora, Pilar Rovira, historiadora i professora de l’IES José Mª Parra, reconstrueix les vicissituds de Cartonajes Suñer, amb l’objectiu de recordar, des del respecte i l’afecte, aquest capítol fonamental per a entendre la història d’Alzira en el segle XX.

El llibre, editat per Germania, compta amb un gran desplegament de fotografies i documents que il·lustren i evoquen la història de la fàbrica i  de les persones que van deixar part de la seua vida en ella.

El periodiste alzireny, Bernat Clari, delegat del diari Levante-EMV de la edició en La Ribera, que ha prologat el llibre, será el presentador del acte.

-

Foto: Pilar Rovira

0 comentarios