Blogia
EL SEIS DOBLE - DIARIO DIGITAL DE ALZIRA

HUI, A ALZIRA, CONFERÈNCIA A CÀRREC DE MANUEL PÉREZ SALDANYA SOBRE "LES NORMES DE CASTELLÓ"

HUI, A ALZIRA, CONFERÈNCIA A CÀRREC DE MANUEL PÉREZ SALDANYA SOBRE "LES NORMES DE CASTELLÓ"

Correspon al XIV Cicle de Conferències “Vint anys de cultura: un temps de celebracions”, dins del programa d’actes dels Premis Literaris Ciutat d’Alzira 2008

.

Dijous 16 d’octubre

A la Casa de la Cultura d’Alzira, 19.30 hores. Inauguració de l’exposició «75 aniversari de les Normes de Castelló», organitzada per l’Acadèmia Valenciana de la Llengua per tal de commemorar aquesta fita.

Tot seguit, «Les Normes de Castelló» a càrrec de Manuel Pérez Saldanya. Presenta: Leonardo Giménez, tècnic lingüístic del SERVAL (Ajuntament d’Alzira).

A més del desé aniversari de l’Acadèmia Valenciana de la Llengua, es commemoren els 25 anys de la Llei d’Ús i Ensenyament del Valencià i els 75 de les Normes de Castelló. Aquestes normes van ser la culminació d’un procés cívic, d’un acte de responsabilitat i de compromís dels escriptors i intel·lectuals més bons del moment amb la llengua i la cultura del nostre poble.

En aquesta conferència, s’analitzaran algunes de les claus d’aquest procés, així com les característiques principals de les normes i d’un precedent històric d’aquestes: les Regles d’esquivar vocables e mots.

Manuel Pérez Saldanya

És vicepresident de l’Acadèmia Valenciana de la Llengua. Llicenciat en filologia hispànica (secció: valencià) per la Universitat de València, de la qual és profesor titular del Departament de Filologia Catalana, també forma part de la Secció Filològica de l’Institut d’Estudis Catalans i de l’Institut Interuniversitari de Filologia Valenciana. Ha escrit diversos poemaris i va rebre el Premi Sanchis Guarner els anys 2000 i 2002.

Més informació relacionada amb esta notícia

http://www.uiquipedia.org/Normes_de_Castell%C3%B3

http://dialnet.unirioja.es/servlet/extaut?codigo=262791

http://www.uv.es/saldanya/cas/index.wiki

http://www.mail-archive.com/infozefir@listserv.rediris.es/msg01403.html

0 comentarios