Blogia
EL SEIS DOBLE - DIARIO DIGITAL DE ALZIRA

CONFERÈNCIA A ALZIRA A CÀRREC DE ÓSCAR BARBERÀ: “EXTINCIÓ, UNA MANERA DIFERENT DE VEURE LA VIDA”

CONFERÈNCIA A ALZIRA A CÀRREC DE ÓSCAR BARBERÀ: “EXTINCIÓ, UNA MANERA DIFERENT DE VEURE LA VIDA”

Correspon al XIV Cicle de Conferències “Vint anys de cultura: un temps de celebracions”, dins del programa d’actes dels Premis Literaris Ciutat d’Alzira 2008

Dijous 6 de novembre

A la Casa de la Cultura d’Alzira, 19 hores. «Extinció: una manera diferent de veure la vida». A càrrec d’Óscar Barberà. Presenta: Vicent Miralles, professor del Departament de Didàctica de la Llengua i la Literatura de la Universitat de València.

L’1 de juliol de 2008 va fer cent cinquanta anys de la lectura conjunta dels treballs de Charles R. Darwin i Alfred Russel Wallace en la Linnean Society a Londres; aquest temps transcorregut ha sigut testimoni de la revolució conceptual més gran que es puga imaginar sobre la vida i la historia d’aquesta. Una idea representativa d’aquest canvi conceptual profund és, sens dubte, el concepte d’extinció biològica, així com la influència enorme que té en el canvi de percepció de la vida en les darreres dècades. Aquestes idees seran l’objecte d’anàlisi d’aquesta conferència, en què també es destacaran especialment les conseqüències d’aquestes idees noves en l’educació.

Óscar Barberà

És biòleg I professor de didàctica de les ciències a la Universitat de València. Actualment és el director de l’Escola de Magisteri i ha sigut vicerrector d’Estudis de la Universitat de València en el cinqué centenari (1998-2002) d’aquesta. Ha treballat en química de productes naturals i quimiotaxonomia, i ara investiga la didàctica de les ciències, especialmente de la biologia. Alguns dels resultats d’aquesta activitat han sigut publicats en revistes com Science Education o The American Biology Teacher.

Foto: Wallace i Darwin

0 comentarios