Blogia
EL SEIS DOBLE - DIARIO DIGITAL DE ALZIRA

Cultura - General

ALZIRA CELEBRA DEL 12 AL 21 DE MAYO LA SEMANA INTERCULTURAL DENOMINADA COMO “ALZINTERCULTURAL”

ALZIRA CELEBRA DEL 12 AL 21 DE MAYO LA SEMANA INTERCULTURAL DENOMINADA COMO “ALZINTERCULTURAL”

Habrá espacios para la reflexión, la formación, la creatividad y lúdicos

Alzira celebrará del 12 al 21 de mayo la Semana Intercultural, conocida como AlzIntercultural, que el año pasado se celebró por primera vez y tuvo un gran éxito de acogida y participación. Se han programado una gran cantidad de actividades organizadas por el Ayuntamiento de Alzira y Bancaja, con la colaboración de Fundar Alzira. Alzintercultural tiene cabida para la reflexión, la formación, la creatividad y los aspectos lúdicos.

En el ámbito de la reflexión las actividades darán comienzo el martes, 12 de mayo, a las 19:00 horas, en la Casa de la Cultura, mediante el acto de inauguración. Acto seguido, tendrá lugar una mesa redonda de mediación intercultural bajo el título “La mediación en distintos ámbitos de intervención”. A las 20:30 horas, en el Claustro, se inaugurarán diferentes exposiciones, una de ellas de Cruz Roja sobre los derechos humanos y otra de las obras del Concurso de arte intercultural para Primaria y ESO 2009. En este ámbito también hay programado cinefórum en la Casa de la Cultura. El jueves, 14 de mayo, a las 20:30 horas, con la película “África paradís” de ASINAV; el viernes, 15 de mayo, a las 20 y 23 horas, con la película “Entre les murs - La clase” de Cinema Club; el lunes, 18 de mayo, a las 20.30 horas, con la proyección de los cortos “L’equador d’Alicia” y “Vull anar a l’escola”  del IES JM Parra. El jueves, 21 de mayo, a las 19 horas, tendrá lugar una mesa redonda organizada por Globalmon y titulada “Àfrica a la taula”. EL jueves, 21 de mayo tendrá lugar otra mesa redonda en torno a “Que se habla hoy cuando hablamos de extranjería” en el Salón de Actos del Ayuntamiento de Alzira.

En el ámbito de la formación, los días 13, 18 y 20 de mayo, de 10 a 11 horas, se celebrará un cuentacuentos sobre interculturalidad. Del 12 al 21 de mayo habrá talleres sobre interculturalidad. Así como del 3 al 21 de mayo se emitirá por Alzira Radio un programa al respecto llamado Integra’t.

En el ámbito creativo, el martes, 12 de mayo, de 20:30 a 21:30 horas, habrá una degustación gastronómica Intercultural árabe (Asociación NOUR), uruguaya y española. El miércoles, 13 de mayo, de 19:30 a 21 horas, degustación intercultural de la Oficinal Local de Cruz Roja de Alzira. El martes, 19 de mayo, de 20:30 a 22 horas, Degustación Africana organizada por ASINAV. Todas serán en la Casa de la Cultura. Así también, durante todo el mes de mayo: concurso de dibujo, fotografía y arte intercultural en los colegios e institutos de Alzira.

En el ámbito lúdico, el miércoles, 13 de mayo, de 18:30 a 19:30 horas, espectáculo de danza africana organizado por ASINAV en la Casa de la Cultura. El viernes, 15 de mayo, en la Plaza Mayor, desde las 12 de la mañana, la denominada Plaza de las Culturas con una gran cantidad de actividades programadas hasta las 23 horas. El jueves 14 de, 17:30 a 19:30 horas, y el martes, 19 de mayo, de 18 a 20 horas,  danza egipcia con inscripción gratuita. El lunes, 18 de mayo, a las 19 horas, taller de creación de instrumentos africanos en la Casa de la Cultura con inscripción gratuita de 12 a 18 años. El miércoles, 20 de mayo, a las 19 horas, taller de percusión en la Plaza Mayor con inscripción gratuita en la calle Tavernes, 1 o llamando al teléfono 96 245 92 51. AlzIntercultural se clausurará el miércoles 21 de mayo, a las 20:30 horas, en la Casa de la Cultura.

PROGRAMACIÓ CULTURAL A ALZIRA PER AL MES DE MAYO

PROGRAMACIÓ CULTURAL A ALZIRA PER AL MES DE MAYO

Música, dansa, cinema i teatre

 

DISSABTE 2, a les 20 hores, Elsa Baeza (Música), Gran Teatre.

DIVENDRES 8, a les 20:30 hores, El amor brujo (Dansa contemporànea), Gran Teatre.

DISSABTE 9, a les 20 hores, Andrés Belmonte – JAZZ7 (Jazz), Casa de la Cultura.

DIUMENGE 10,  a les 12 hores, Concert de percussió, metalls i cor de la SMA (Música), Gran Teatre.

DIVENDRES 15, a les 20 i a les 23 hores, La clase  (Cinema), Casa de la Cultura.

DISSABTE 16, a les 19 hores, La cama voladora (Teatre familiar), Gran Teatre.

DIVENDRES 22, a les 20:30 hores, Moby disc, (Teatre per a joves i adults), Gran Teatre.

DISSABTE 23,  a les 20 hores, Banda Simfònica de la SMA (Música), Gran Teatre.

DIVENDRES 29, a les 20 i a les 23 hores, Estómago  (Cinema), Casa de la Cultura.

DISSABTE 30, a les 19 hores, El pollo, el pez y el cangrejo real (Cinema), Casa de la Cultura.

DISSABTE 30, a les 19.30 hores, Orquestra Filharmònica de la Universitat de València (Música), Gran Teatre.

 

ACTE DE LLIURAMENT DEL GUARDÓ MURTA 2009

ACTE DE LLIURAMENT DEL GUARDÓ MURTA 2009

Es lliurà en el transcurs d'un acte cultural que tingué lloc ahir dimecres, 22 d'abril a l'auditori de la Casa de Cultura de la nostra ciutat que es quedà xicotet per la quantitat de públic que assistí

 

L'Associació Cultural Bloc de Progrés Jaume I d'Alzira, i el Bloc Nacionalista Valencià, per commemorar la diada del 25 d’abril, han organitzat conjuntament, el 5é Guardó Murta, el qual, té la finalitat de reconèixer l'esforç de les persones, organitzacions i col·lectius que han treballat i treballen en benefici del progrés i de la cultura de la nostra ciutat i del País Valencià. En anys anteriors han sigut guardonats Josep Antoni Fluixà, L’Associació de Veïns de l’Alquerieta, L’Associació Cultural Falla Plaça Malva i la Societat Musical d’Alzira.

Enguany, les entitats esmentades, han acordat concedir-lo al Senyor Diego Gómez i García, President d’Escola Valenciana -Federació d’Associacions per la llengua- per tal de reconèixer i agrair el seu treball i la seua incansable lluita en defensa de la llengua i cultura del País Valencià.

El Guardó Murta 2009, es lliurà en el transcurs d'un acte cultural que tingué lloc ahir dimecres, 22 d'abril a l'auditori de la Casa de Cultura de la nostra ciutat que es quedà xicotet per la quantitat de públic que assistí.

L’acte començà amb un concert coral brillant per part del Cor del CEAM (Centre Especialitzat en Atenció als Majors), dirigit per José Beteta i Martínez.

Una vegada finalitzada l’actuació va dir unes paraules Dolors Pedrós fent una glossa personal del guardonat i tot seguit es va fer l’entrega del Guardó Murta a Diego Gómez que també va fer un parlament sobre la seua trajectòria professional i personal fent èmfasi en la importància d’una escola pública de qualitat i en valencià.

L’acte va concloure amb la presència del regidor del BLOC a l’Ajuntament d’Alzira Carles Aranda i del candidat a les eleccions europees pel BLOC Nacionalista Valencià, Enric Nomdedéu.

COMENÇA LA PROGRAMACIÓ CULTURAL I EDUCATIVA DE LA CAMPANYA “PRIMAVERA DEL LLIBRE I LA LECTURA A ALZIRA” DINS DEL PLA DE FOMENT DE LA LECTURA 2009

COMENÇA LA PROGRAMACIÓ CULTURAL I EDUCATIVA DE LA CAMPANYA “PRIMAVERA DEL LLIBRE I LA LECTURA A ALZIRA” DINS DEL PLA DE FOMENT DE LA LECTURA 2009

Una sessió conferencia, la participación d’un contacontes i visites escolars a la biblioteca seran les primeres activitats

 

Dijous, 23 d’abril. Casa de la Cultura. 18:30 hores

Conmemoració del Dia Internacional del Llibre “Elogis de la lectura”, sessió a càrrec de diferents representants del Consell Municipal de Xiquets i Xiquetes d’Alzira, amb la participació del contacontes “El Gran

Jordiet”.

 

Del 22 d’abril al 5 de maig. De 9:15 a 12.00 hores. Visites escolars a la biblioteca

El grup Espurna Animació presenta per a l’alumnat del primer cicle de Primària de tots els centres educatius d’Alzira el projecte d’animació lectora titulat “El paísque no coneixia l’arc de Sant Martí”.

La finalitat de cada una de les sessions és donar a conéixer el món fantàstic de les narracions, i també esperonar

la curiositat pel contingut dels llibres i potenciar l’espai de la biblioteca com a lloc agradable i lúdic. En acabar cada sessió, es donarà a cada escola una mostra de llibres per a la biblioteca escolar.

 

Organitza l’Ajuntament d’Alzira a través de les seues regidories de Cultura, Educació, Infància i Politiques d’Igualtat; aixi com per la Biblioteca Pública Municipal, la Fundació Bromera y el Cefire d’Alzira.

Hi col.laboren: Conselleria de Cultura. Direcció General del Llibre i Biblioteques. Claustres de professors i de professores dels centres educatius d’Educació Infantil, Primària i Secundària d’Alzira. Escola Oficial d’Idiomes d’Alzira. Coordinadora d’AMPA d’Alzira. Edicions Bromera. Club Cinema Alzira. SARC.

-

PROGRAMACIÓ CULTURAL A ALZIRA PER AL MES D’ABRIL

PROGRAMACIÓ CULTURAL A ALZIRA PER AL MES D’ABRIL

Cinema, teatre, música clàssica i dansa

 

DIVENDRES 3, a les 20 i a les 23 hores, Forasters (cinema), Casa de la Cultura.

DIVENDRES 17, a les 20 i a les 23 hores, La comédia de la vida  (cinema), Casa de la Cultura.

DIVENDRES 24, a les 20.30 hores, Jandro (teatre per a joves i adults), Gran Teatre. 

DISSABTE 25, a les 19.30 hores, La música de Arnold Schoenberg (música clàssica), Casa de la Cultura.

DIUMENGE 26, a les 12 hores, Concert de la Banda Jove i Orquestra de la SMA (música), Gran Teatre.

DIJOUS 30, a les 20.30 hores, Gala de Dansa Conservatori de Dansa de València (dansa), Gran Teatre.

EL INSTITUTO VALENCIANO DE CONSTRUCCIÓN Y RESTAURACIÓN DE BIENES CULTURALES TOMA MUESTRAS DE LIBROS DEL ARCHIVO MUNICIPAL DE ALZIRA

EL INSTITUTO VALENCIANO DE CONSTRUCCIÓN Y RESTAURACIÓN DE BIENES CULTURALES TOMA MUESTRAS DE LIBROS DEL ARCHIVO MUNICIPAL DE ALZIRA

Se trata de un estudio que está realizando a lo largo de la Comunitat Valenciana sobre las tintas que provocan el deterioro de determinados libros

-

La jefa de sección de restauración de obra gráfica y material de archivo del Instituto Valenciano de Construcción y Restauración de Bienes Culturales de la Generalitat Valenciana, Gemma Contreras, ha visitado el Archivo Municipal de Alzira. El motivo de su visita ha sido el estudio que está realizando a lo largo de la Comunitat Valenciana sobre las tintas que provocan el deterioro de determinados libros.

El estudio pretende investigar nuevos sistemas para frenar este deterioro con la toma de muestras en todos aquellos archivos en los que hay libros anteriores a 1.600. Una vez tomada la muestra, se analiza con un microscopio electrónico para ver la composición metálica con que está hecha esta tinta.

El Archivo Municipal de Alzira es uno de los que ha visitado de los 49 de los que se tomarán muestras a lo largo de la Comunitat Valenciana. En el caso de Alzira se tomarán aproximadamente 30 muestras.

-

-

ALUMNOS DE LA FACULTAD DE GEOGRAFÍA E HISTORIA VISITAN EL ARCHIVO MUNICIPAL DE ALZIRA

ALUMNOS DE LA FACULTAD DE GEOGRAFÍA E HISTORIA VISITAN EL ARCHIVO MUNICIPAL DE ALZIRA

Es habitual que un par de veces al año alumnos de esta facultad visiten el AMA para plasmar la teoría de la clase con ejemplos prácticos

 

Alumnos de los últimos cursos de la Facultad de Geografía e Historia de la Universitat de València han visitado, esta mañana, el Archivo Municipal de Alzira para realizar una clase práctica. Los alumnos han estado acompañados por su profesora de Archivística, Josefa Cortés.

Es habitual que un par de veces al año alumnos de esta facultad visiten el AMA para plasmar la teoría de la clase con ejemplos prácticos.

PROGRAMACIÓ CULTURAL A ALZIRA PER AL MES DE FEBRER

PROGRAMACIÓ CULTURAL A ALZIRA PER AL MES DE FEBRER

Ja celebrats

DIVENDRES 6, a les 20 h i a les 23 hores, La banda nos visita (Cinema) CC.

DISSABTE 7,  a les 19.30 hores, Nuevo Trio (Música Clàssica), CC.

Per celebrar

DIVENDRES 13,   les 20.30 hores, L’infern de Marta (Teatre d’adults), GT.

DISSABTE 14,  a les 20 hores, Saxaes (Jazz), CC.

DIVENDRES 20, a les 20 h i a les 23 hores,  Appaloosa (vo) (Cinema),  CC.

DIVENDRES 20, a les 17.30 hores, A l’abordatge! (Espectàcle Musical Familiar), PM.

DISSABTE 21, a les 19 hores, La flauta màgica (Teatre Familiar), CC.

DIVENDRES 27, a les 20.30 hores, La verdadera historia de los hermanos Marx (Teatre  d’adults),  GT.

 

CC: Casa de la Cultura – GT: Gran Tetare – PM: Plaça Major

 

Nou Sistema venda anticipada d’entrades

Les entrades es posaran a la venda al mateix temps tant en taquilla com a ServiCAM (telèfon i internet).

Venda d’entrades per a qualsevol espectacle del trimestre: a partir del 8 de gener.

La venda anticipada es canvia de la Casa de la Cultura al Gran Teatre.

Venda de l’abonament trimestral: dijous 8, divendres 9 i dilluns 12 de gener de 2009.

Inici venda entrades individuals per a qualsevol espectacle del trimestre: a partir del 13 de gener.

Venda anticipada d’entrades

Taquilla: dimarts i dijous de 19 hores a 21 hores, a la taquilla del Gran Teatre (Pl. Alborxí, s/n).

Per ServiCAM: per telèfon al 902 44 43 00, de 8 h a 23 h. Per internet en www.cam.es, les 24 hores.

Venda d’entrades al mateix dia

Hora i mitja abans de l’acte, tant a la Casa de la Cultura com al Gran Teatre.

Preus reduïts

Es podran sol·licitar els carnets corresponents de descompte, tant a l’entrada del Gran Teatre com a la Casa de la Cultura.

El preu reduït inclou els següents col·lectius: Carnet Jove, Jubilats i Estudiants d’Instituts d’Alzira.