Blogia
EL SEIS DOBLE - DIARIO DIGITAL DE ALZIRA

Cultura - General

LOS SOCIALISTAS DE ALZIRA SOLICITAN LA CREACIÓN DE UN ARCHIVO AUDIOVISUAL LOCAL Y SE FIRME UN CONVENIO CON ALFONSO ROVIRA

LOS SOCIALISTAS DE ALZIRA SOLICITAN LA CREACIÓN DE UN ARCHIVO AUDIOVISUAL LOCAL Y SE FIRME UN CONVENIO CON ALFONSO ROVIRA

“Una oportunidad así no debería desaprovecharse, ya que Rovira dispone, probablemente, del fondo más amplio y completo de los existentes en nuestra ciudad y sería un reconocimiento a su labor desinteresada durante tantos años”

La propuesta del PSPV-PSOE pretende que el público pueda ver todas las fotografías que ha realizado el artista durante su vida. El vicesecretario general del PSPV PSOE de Alzira, Francisco de Miguel, explicó que la Comisión Ejecutiva, en su reunión, acordó que el Grupo Municipal socialista presentara en el Ayuntamiento una moción para la creación del archivo audiovisual.

De Miguel informó de que la ciudad de Alzira “dispone de uno de los más completos archivos de la Comunitat Valenciana y que esa circunstancia ha permitido que durante muchos años se haya trabajado con esmero analizando e investigando en sus documentos, volúmenes y libros”.

El vicesecretario de los socialistas señaló que “ahora es el momento de ampliar los contenidos e incorporar la fotografía al fondo del archivo; la fotografía, además de ser un arte, puede y debe permitir a los investigadores y estudiosos de las cuestiones y los temas locales un conocimiento exacto de la historia de nuestra ciudad y de sus gentes”.

De Miguel concretó, que la mejor manera de “posibilitar esta opción es crear un archivo” donde se recojan los “fondos audiovisuales existentes”, tanto en el Ayuntamiento, como entre los particulares y aficionados.

El vicesecretario del PSPV- PSOE indicó que a través del grupo municipal y tras acuerdo unánime de la dirección socialista local, se ha acordado “presentar una moción” en el Ayuntamiento para que se “establezca un convenio con Alfonso Rovira, para que done su fondo al Consistorio”.

De Miguel aseguró que las condiciones del convenio “deberán establecerse entre el Ayuntamiento y el interesado; pero una oportunidad así no debería desaprovecharse, ya que Rovira dispone, probablemente, del fondo más amplio y completo de los existentes en nuestra ciudad y sería un reconocimiento a su labor desinteresada durante tantos años”, proclamó el dirigente socialista.

-

Foto: Alfonso Rovira

-

¿Y esta publicidad? Puedes eliminarla si quieres.

XVII SETMANA CULTURAL DE LA ASSOCIACIÓ CULTURAL FALLA PLAÇA DE LA MALVA

XVII SETMANA CULTURAL DE LA ASSOCIACIÓ CULTURAL FALLA PLAÇA DE LA MALVA

Del 4 al 15 de febrer de 2009

 

EXPOSICIÓ A LA CASA DE LA CULTURA (Pati porticat)

Ruta dels monestirs, el pas del pobre. La  ruta dels monestirs recorre les comarques valencianes al sud del riu Xúquer –la Ribera, la Vall Albaida i la Safor–, en un entorn frondós i seré al voltant del massís del Montdúver, entre les muntanyes del Circ de la Safor al sud  i la serra de Corbera al nord. Ens hi trobem muntanyes i valls que rodegen cinc antics monestirs. En esta ruta el senderista pot gaudir de majestuosos paisatges i de la bellesa arquitectònica, cultural i històrica d'estos cenobis. Exposició fotogràfica i didàctica.

 

INAUGURACIÓ DIMECRES,  4                                                             

20.00 h   Inauguració de la XVII Setmana Cultural. Casa de la Cultura (Auditori).

- Concert a càrrec de “Rumbau”, Grup de metalls de la Societat Musical d’Alzira.

- Presentació del programa. A càrrec de personalitats del món de la cultura.

- Salutació president AC Falla Plaça la Malva i autoritats.

- Obertura de l’exposició i cava. (Pati Porticat).

DIJOUS,  5                                                       

- Conferència i presentació llibre. Casa de la Cultura (19:00 h). (Auditori).

«Les nostres paraules» conferència a càrrec d’Eugeni S. Reig i presentació dels seus llibres: Les nostres paraules, publicat per l’AVL, i Valencià en perill d’extinció. L’acte inaugurarà les «Jornades de normativa i ús social del valencià», promogudes pel SERVAL de l’Ajuntament d’Alzira i comptarà amb la presència de Verònica Cantó, Secretària de l’Acadèmia Valenciana de la Llengua i Carlos Correal, regidor de Cultura d’Alzira.

DIVENDRES, 6

- Presentació llibre. Llibreria Xúquer (C/ Major Sant Agustí, 9). (19:00 h).

Presentació del llibre L’esfinx d’Antoni Prats, publicat per Edicions Bromera i distingit amb Premi Alfons el Magnànim València de Poesia de la Diputació de València, a càrrec de l’autor i dels escriptors Josep Ballester i Josep Antoni Fluixà.

- Club Cinema Alzira. Casa de la Cultura 20.00 h i a les 23.00 h. Auditori. La banda nos visita. Israel. 2007. Comèdia – Drama. 85’. Entrades: 2 € / reduïda: 1,50 €. Entrades normals: 8/6 €, carnet jove i jubilats: 5/4 €.                               

DISSABTE,  7

.- Concert de música clàssica. Casa de la Cultura. (Auditori)  19.30 h. Concert de Nuevo Trío. Dante Di Renzo: Violonccello. Vicente J. Sabater: Clarinet. Jorge Di Renzo: Piano. Entrada: 2€ / reduïda: 1€. Patrocina Regidoria de Cultura – Ajuntament d’Alzira.

DIUMENGE,  8                                                                                                             

- Concert de música per a xiquets . Casa de la Cultura (Auditori) 18.00 h. Dani Miquel “cantacançons”. Entrada gratuïta.

DiLLUNS,  9

- Projecció de documentals. Casa de la Cultura (Auditori) 19.00 h i a les 20.00 h.

Les nostres muntanyes: La Murta i la Casella.                                 

DIMARTS, 10                                                                                                 

- Vídeo–fòrum. Casa de la Cultura. (Auditori) 19.00 h. Projecció del curtmetratge «Globos de agua» i tertúlia/debat amb la participació de Josep Miquel Tomàs Marrades, secretari d’ocupació i formació de la Unió Intercomarcal la Ribera-la Safor de CCOO-PV, Marta Sanchis, delegada de cultura de la Falla Plaça Malva, i Raquel José Cháfer, agent d’igualtat de l’Ajuntament d’Alzira. L’acte comptarà amb la presència de Miguel Vidal, regidor de Polítiques d’Igualtat de l’Ajuntament d’Alzira.

DIMECRES, 11

- Presentació llibre / Lliurament de Premi / Casa de la Cultura. (Auditori) 20.00 h. Concessió del Guardó d’Or 2009. Presentació del llibre de la Falla Plaça de la Malva Tro d’avís 2009. Concessió del Guardó d’Or Falla Plaça de la Malva 2009 a l’Acadèmia Valenciana de la Llengua.  L’acte comptarà amb la presència de la presidenta l’AVL, Ascensió Figueres Górriz. Lliurament del Premi Malva Alzira 2009 al millor poema satíric d’un llibre de falla.

DIJOUS, 12                                                                                                     

- Conferència i presentació llibre. Casa de la Cultura (Auditori) 19.00 h. «Valencià, nom i normativa: una proposta assumible per la societat valenciana» conferència a càrrec d’Abelard Saragossà, professor de la Universitat de València i presentació del seu llibre Reivindicació del valencià. Una contribució, publicat per l’editorial Tabarca, distingit amb el Premi d’Assaig de la Generalitat Valenciana 2008. L’acte forma part de les «Jornades de normativa i ús social del valencià» i comptarà amb la presència d’Elena Pineda, Secretària de Cultura de la UGT del País Valencià, i Leo Giménez, del SERVAL d’Alzira.

DIVENDRES, 13

- Cacau/tertúlia i premi poesia infantil. Casa de la Cultura (Auditori) 18.30 h. «Què escriuen i què lligen els nostres xiquets i xiquetes», cacau/tertúlia a càrrec de xiquets i xiquetes guanyadors i finalistes en diverses convocatòries de premis literaris infantils a Alzira, com ara el Concurs de Narrativa Infantil i Juvenil de l’Associació Cultural Falla Plaça de la Malva. En l’acte participaran, a més, la Fallera Major Infantil d’Alzira, Esther Marco Rosell, la Fallera Major Infantil de la Malva, Natalia Verdú Garés, i el President Infantil de la Malva, Carlos Giménez Bohigues. A continuació, presentació de la guia didàctica Jocs i esports valencians, patrocinada per la regidoria d’Educació i acte de lliurament del Premi Malva de Poesia Infantil, amb la presència d’Anabel Juárez, regidora d’Educació d’Alzira.

DISSABTE, 14

.- Nit de Jazz. Casa de la Cultura     (Auditori) 20.00 h. Concert de SAXAES, amb Jazz viatjat? Grup musical format per quatre saxofonistes i un percussionista. Entrada: 2€ /reduïda: 1€. Patrocina Regidoria de Cultura – Ajuntament d’Alzira.

DIUMENGE, 15 

.- Fi de la ruta dels monestirs / Clausura. Casa de la Cultura (Pati porticat. A les 17 hores, aproximadament, recepció en la Casa de la Cultura de la 5a i última etapa de la Ruta del Monestirs "La Font Nova de la Casella-La Murta-Alzira". Durant la visita tindrà lloc l'acte de cloenda de la XVII Setmana Cultural de la Falla Plaça La Malva.

 

Foto d’una anterior Setmana Cultural de la Associació Cultural Falla Plaça de la Malva. Taules redones i conferències al voltant de diversos temes d'actualitat i dirigides i enfocades a tots els segments socials, mestresses de casa, llauradors, jubilats, joves, etc.

PROGRAMACIÓ CULTURAL A ALZIRA PER AL MES DE GENER

PROGRAMACIÓ CULTURAL A ALZIRA PER AL MES DE GENER

Cinema, dansa contemporània, música clàssica, jazz i teatre

 

DIVENDRES 9, a les 20 i a les 23 hores, Honeydripper (vo) (Cinema), CC.

DIVENDRES 16, a les 20:30 hores, El tiempo tiene forma de pera (Dansa Contemporània), GT.

DISSABTE 17,  a les 19:30 hores, Intermezzo (Música Clàssica), CC.

DIVENDRES 23, a les 20 h i a les 23 hores, Lucio (Cinema), CC.

DISSABTE 24,  a les 20 hores, Ricardo Belda Cuarteto (Jazz), CC.

DIVENDRES 30, a les 20:30 hores, Gosses (Teatre d’adults), GT.

DISSABTE 31, a les 19 hores, Historias reales (Teatre Familiar), CC.

 

Claves: CC (Casa de la Cultura) – GT (Gran Teatre) – PM (Plaça Major)

 

Altres activitats de la regidoría de Joventut: Oci Alternatiu al Pavelló Fontana Mogort el dissabte 31 de gener. Més información: Centre d’Informació Juvenil (Escoles Pies, 4. Tel. 96 241 74 07)

 

Nou Sistema venda anticipada d’entrades

Les entrades es posaran a la venda al mateix temps tant en taquilla com a ServiCAM (telèfon i internet).

Venda d’entrades per a qualsevol espectacle del trimestre: a partir del 8 de gener.

La venda anticipada es canvia de la Casa de la Cultura al Gran Teatre.

Venda de l’abonament trimestral: dijous 8, divendres 9 i dilluns 12 de gener de 2009.

Inici venda entrades individuals per a qualsevol espectacle del trimestre: a partir del 13 de gener.

Venda anticipada d’entrades

Taquilla: dimarts i dijous de 19 hores a 21 hores, a la taquilla del Gran Teatre (Pl. Alborxí, s/n).

Per ServiCAM: per telèfon al 902 44 43 00, de 8 h a 23 h. Per internet en www.cam.es, les 24 hores.

Venda d’entrades al mateix dia

Hora i mitja abans de l’acte, tant a la Casa de la Cultura com al Gran Teatre.

Preus reduïts

Es podran sol·licitar els carnets corresponents de descompte, tant a l’entrada del Gran Teatre com a la Casa de la Cultura.

El preu reduït inclou els següents col·lectius: Carnet Jove, Jubilats i Estudiants d’Instituts d’Alzira.

 

Foto: cartell de Gosses, espectacle teatral d’Albena Teatre per al 30 de gener

LA ASOCIACIÓN CULTURAL ALTERIS, FORO DE DEBATE Y OPINIÓN DE ALZIRA ENTREGA EL PREMI ALTERIS JAUME I

LA ASOCIACIÓN CULTURAL ALTERIS, FORO DE DEBATE Y OPINIÓN DE ALZIRA ENTREGA EL PREMI ALTERIS JAUME I

Jueves, 18 de diciembre en la Casa de la Cultura, a las 20:00 horas

 

La Asociación Cultural Alteris, Foro de Debate y Opinión ha preparado un acto en el que se hará la entrega pública de los tres premios correspondientes a la convocatoria del Premi Alteris Jaume I.

Así mismo, en esta misma velada se podrá disfrutar de un recital de música a cargo del Trío de Percusión de la Sociedad Musical de Alzira, formado por Javier Sanchis Soto, Rafael Cases Company y Ramón García Marrades.

-

 

ES PRESENTA A ALZIRA EL PROGRAMA DE VOLUNTARIAT PEL VALENCIÀ

ES PRESENTA A ALZIRA EL PROGRAMA DE VOLUNTARIAT PEL VALENCIÀ

Serà el pròxim 3 de desembre a l’auditori de la Casa de la Cultura

 

L'Ajuntament d'Alzira, en col.laboració amb l'entitat Escola Valenciana, té el projecte de posar en marxa el programa de Voluntariat pel Valencià.

El Voluntariat pel Valencià és el projecte que posa en contacte voluntaris valencianoparlants que vulguen destinar una hora a la setmana (durant un mínim de 10 setmanes) a conversar amb participants (aprenents) que necessiten

soltar-se a parlar en valencià o reforçar l'aprenentatge de la llengua.

El projecte del Voluntariat pel Valencià té com a objectiu general fomentar l'ús del valencià entre els ciutadans que viuen al nostre territori procedents tant de l'estranger com de la resta d'Espanya, i també als que resideixen fa anys a la Comunitat Valenciana, o que fins i tot hi han nascut, oferint situacions de comunicació i conversa a les persones que volen practicar el valencià.

Per a presentar el mencionat programa farem un acte de presentació el pròxim dia 3 de desembre, a les 19:30 hores, a l'Auditori de la Casa de la Cultura (c/Escoles Pies, s/n) de la nostra ciutat, en què intervindran Diego Gómez, president d'Escola Valenciana; Vicent Moreno i Dariana Groza, coordinador i tècnica del Programa, respectivament.

Per part de l' Ajuntament d'Alzira intervindran, l'alcaldessa Elena Bastidas, o regidor en qui delegue, que presidirà l'acte i signarà el conveni del Programa Voluntariat pel Valencià, i el regidor de Cultura, Carlos Correal.

L'acte és de notable importància tant per a l'ensenyament i promoció del valencià com pel que suposa de projecte d'integració en la nostra societat, per a les persones que venen de fora de la nostra ciutat i de la Comunitat Valenciana i que volen aprendre la cultura, costums i idioma propi dels valencians.

Carlos Correal Rosell

Regidor de Cultura

 

¿Y esta publicidad? Puedes eliminarla si quieres.

PROGRAMACIÓN CULTURAL DE OTOÑO EN ALZIRA

PROGRAMACIÓN CULTURAL DE OTOÑO EN ALZIRA

Teatro, cine, música y danza serán la base de la programación. El viernes 14 de noviembre se darán a conocer los Premios Literarios Ciutat d’Alzira

 

Noviembre

Como ya hemos informado, la programación cultural para este otoño arrancó el viernes 7 de noviembre, con la obra de teatro Enric IV. La representación tuvo a Pepe Sancho como principal actor y director de montaje. 

El sábado 8 de noviembre, a las 20:00 horas, en la Casa de la Cultura, se pudo disfrutar del sonido del jazz, a cargo de Amadeo Adell Jazz Ensemble.  

El viernes 14 de noviembre, a las 21:00 horas, en la Sala Rex Natura, se celebrará la cena de LLiurament dels Premis Literaris Ciutat d’ Alzira.  

El viernes 21 de noviembre, a las 20:00 y 23:00 horas, se exhibirá en la Casa de la Cultura la película en versión original Antes que el diablo sepa que has muerto. 

El sábado 22 de noviembre, a las 19:00 horas, la Casa de la Cultura de Alzira acogerá la obra La bibliotecaria en apuros, incluida en el teatro familiar con marionetas. 

El viernes 28 de noviembre, en el Gran Teatro, a las 20:30 horas, teatro y danza se entremezclan para ofrecer el espectáculo Esperando-t. 

Por último, este mes, el sábado 29 de noviembre, a las 19:30 horas, la música clásica se apoderará del Gran Teatro con Tutto Ópera. 

Diciembre

Para iniciar diciembre, el viernes 5, a las 20:00 y 23:00 horas, en la Casa de la Cultura, se proyectará la película Los cronocrímenes. 

El viernes 12 de diciembre, a las 20:30 horas, en el Gran Teatro de Alzira, se presentará la obra Buscando a Hillary, con la actriz Blanca Marsillach. 

El sábado 13 de diciembre, a las 20:00 horas, el Auditorio de la Casa de la Cultura, sonará a blues y R&B, con el concierto de The Nasty Boggie

El viernes 19 de diciembre, a las 20:00 y 23:00 horas, en la Casa de la Cultura, se exhibirá la película Vicky Cristina Barcelona

El sábado 20 de diciembre, a las 19:00 horas, en el Gran teatro, Concierto Extraordinario de Navidad a cargo de la Sociedad Musical de Alzira. 

El sábado 27 de diciembre, a las 20:30 horas, el Gran Teatro acogerá la zarzuela El dúo de la africana

El domingo 28 de diciembre, a las 19:00 horas, en el Gran Teatro, Engrata Cia. de Teatre presenta la obra de teatro familiar Peus. Passet a passet. 

Finalmente, el martes 30 de diciembre, a las 12:30 horas, en la plaza Mayor, tendrá lugar un espectáculo familiar que lleva por título Megànimals.

Enero 

El nuevo año 2009 arrancará con el espectáculo Conjuro del mago Yunke, el viernes 2 de enero en el Gran Teatro, a las 19:00 horas. 

El sábado 3 de enero, a las 19:00 horas, el Gran Teatro acogerá el espectáculo y la música en Hola, Cenerentola! Jugant amb l’òpera de Rossini. 

Por último, el lunes 5 de enero, a las 19:30 horas, llega como todos los años la esperada Cabalgata de Reyes.

 

Imagen: reproducción de un cartel antiguo de la zarzuela El dúo de la africana, que se representará en Alzira el próximo 27 de diciembre

 

MIEMBROS DE LA REAL ACADEMIA DE CULTURA VALENCIANA HAN VISITADO HOY EL AYUNTAMIENTO DE ALZIRA

MIEMBROS DE LA REAL ACADEMIA DE CULTURA VALENCIANA HAN VISITADO HOY EL AYUNTAMIENTO DE ALZIRA

Han visitado también el Archivo Municipal y el Santuario de la Virgen del Lluch de la ciudad

 

Un centenar de miembros de la Real Academia de Cultura Valenciana han visitado, esta mañana, el Ayuntamiento de Alzira. A las puertas del Consistorio han sido recibidos por el primer teniente de alcalde, José Luis Palacios.  

Cabe destacar que entre los miembros de la Real Academia de Cultura Valenciana que han visitado el Ayuntamiento está el que fue alcalde de Alzira entre el 23 de diciembre de 1974 y el 19 de abril de 1979, Camilo Dolz. 

Además de visitar el Ayuntamiento, los miembros de la Real Academia de Cultura Valenciana han visitado el Archivo Municipal y el Santuario de la Virgen del Lluch de la ciudad.

 

¿Y esta publicidad? Puedes eliminarla si quieres

ACTIVITATS CULTURALS A ALZIRA PREVISTES PER ALS DIES 8 I 9 D'OCTUBRE

ACTIVITATS CULTURALS A ALZIRA PREVISTES PER ALS DIES 8 I 9 D'OCTUBRE

Música, teatre familiar en el carrer i danses són les ofertes programades

 

Dimecres, 8 d’octubre

Gran Teatre d’Alzira, a les 20:00 hores.

CONCERT EXTRAORDINARI DEL 9 D’OCTUBRE a càrrec de la Banda Simfònica de la Societat Musical d’Alzira.

Direcció: Angel Crespo. Tradicional concert del 9 d’octubre, en el qual es donaran a conèixer els guanyadors del Concurs de Pasdobles. Entrada lliure. 

 

Dijous, 9 d’octubre

Plaça Major, a les 12:30 hores.

ESPECTACLE FAMILIAR DE TEATRE EN EL CARRER. Maduixa Creacions amb, MEGÀNIMALS. L’explirador més famós del planeta i els seus ajudants arriben a la ciutat per a ensenyar-nos els seus últims descobriments “Els Meganimals”. 

 

Dijous, 9 d’octubre

Plaça Major, a les 20:00 hores.

DANSES DEL 9 D’OCTUBRE. El Grup de Danses d’Alzira, ens oferirà les tradicionals danses del 9 d’octubre, en les quals, diverses parelles de balladors i balladores ens faran disfrutar amb els nostres balls i la nostra música tradicional. Organitza: Grup de Danses d’Alzira.

 

Foto: Membres del Grup de Danses d’Alzira

-

¿Y esta publicidad? Puedes eliminarla si quieres