Blogia
EL SEIS DOBLE - DIARIO DIGITAL DE ALZIRA

DISCURS D’INAUGURACIÓ DEL MUSEU MUNICIPAL D’ALZIRA A CÀRREC DE D’ELENA BASTIDAS, ALCALDESSA DE LA CIUTAT

DISCURS D’INAUGURACIÓ DEL MUSEU MUNICIPAL D’ALZIRA A CÀRREC DE D’ELENA BASTIDAS, ALCALDESSA DE LA CIUTAT

“Amics i amigues, hui és un dia important per a esta ciutat i per als alcirenyss i alcirenyes, perquè obrim  este preciós museu que és com l’àlbum fotogràfic familiar de la nostra historia”

President de la Diputació. Diputat provincial. Regidor de cultura i patrimoni. Companys de corporació municipal. Representants de la societat alcireña. Director de Museu. Senyores i senyors.

Hem complit. Ens vam comprometre a aconseguir que Alzira tinguera el Museu Municipal que necessitàvem i que mereixíem per la nostra història i tradició. I ací està.  Preparat per a obrir les seues portes que seran una porta d’entrada també conéixer més i millor la nostra memòria col·lectiva. 

Ha sigut molt l’esforç per a arribar fins ací; esforç econòmic (pròxim als 3 milions d’euros) esforç humà, tècnics i professionals que des de la redacció del projecte fins a completar la seua execució i equipament han deixat en esta infraestructura cultura el millor de si mateixos. Com comprovaran en uns minuts.  

Però sobretot ha sigut molta la il·lusió invertida en este projecte com veuen situat en el nostre casc històric, per tant és hui  un dia d’emoció i d’agraïments que volem compartir amb l’esplendor que mereix.

En primer lloc vull agrair la seua presència al nostre amic Alfonso Rus, i dic amic no sols perquè ho siga personalment de molts de què estem ací, li dic  amic perquè està demostrant en la seua gestió com a president de la diputació de valència la seua enorme sensibilitat amb esta ciutat i amb el seu patrimoni historicoartístic.  

La Diputació de València hi ha invertit perquè açò siga una realitat, la diputació de valència va ser essencial junt amb la generalitat valenciana per al projecte de reubicació i restauració dels casalicis. Abans d’arribar ací esta mateixa vesprada acabem de firmar el conveni pel qual ens ajudarà a recuperar la part més noble de la nostra casa comú. El saló de plens.    

Són moltes les àrees;  esportives, culturals i socials en les que el “ajuntament d´ajuntaments” col·labora perquè siguen una realitat a Alzira que no puc més que en nom del poble d’Alzira donar-te les gràcies Alfonso i en tu a tot el teu equip de la Diputació de València.

Amics i amigues, hui és un dia important per a esta ciutat i per als alcirenyss i alcirenyes, perquè obrim  este preciós museu que és com l’àlbum fotogràfic familiar de la nostra història i els deia que era un dia d’alegria i de gratitud.  

Parlàvem de la Diputació, parlàvem dels professionals que han treballat per a culminar esta obra, però també cal parlar dels que des de l’ajuntament han posat la seua major il·lusió i treball, les anteriors regidores de Cultura i de patrimoni, Consuelo Berenguer i Lola Ortega, l’actual responsable d’estes dos regidories; Carlos Correal. Els funcionaris de l’Ajuntament d’Alzira, molt especialment al personal d’este departament a Agustín Ferrer el seu director i al seu equip, a Pedro Benedito, a Mónica Ibáñez, Amèlia Tudela…    

Just és que com a alcaldessa i com alcirenya vos done també les gràcies i vos demane que el custodieu i cuideu com mereix. I a vosaltres amics i amigues també vos demane que el difongueu, que el visqueu perquè este museu va a ser viu amb una gran quantitat d’activitats complementàries.  No cal tornar a repetir-los jo les característiques del nostre MUMA perquè les comprovarem junts en primera persona en un moment.

Finalment vull acompanyar el moment de cedir-li la paraula  al president de la  Diputació amb un regal en nom del poble d’Alzira que simbolitza la nostra gratitud per la teua aposta pel patrimoni d’esta ciutat. (Entreguen l’escultura). Esta reproducció en bronze, precisament d’un element patrimonial, l’àngel custodi que corona nostres casalicis, un àngel custodi que vam poder recuperar també gràcies a la Diputació de València. 

En nom dels alcirenys i les alcirenyes per a un amic d’Alzira. Ací tens la teua escultura nostra gratitud i la paraula. Moltes  gràcies a tots per la vostra companyia en un dia tan especial.

1 comentario

sento -

Va ser un detall d'una persona educada com la senyora Elena l'agrair la presència en este acte i a pesar del fred, dels ciutadans i ciutadanes d'Alzira . Per això ens estranà a tots que no ens invitaren a entrar amb les autoritats i més inclús que tancaren les portes.No sé que secrets tenien vostés que descobrir dins del museu, però res justifica el fred que vam passar ni que una vegada obertes les portes les tornaren a tancar sense haver entrat tots. Una vegada més se'ls oblida que l'important no era el senyor Rus, ni vosté, ni els polítics i funcionaris de l'Ajuntament que els acompanyaven. No senyora, els verdaderament importants eixa nit eren els ciutadans i ciutadanes que vostés van deixar en el carrer, i que vullguen reconéixer o no són els verdaders amos del museu i dels diners amb els que paguen el jornal a vosté i al senyor Rus.